Výběrová káva Etiopie HALO z dánské pražírny Coffee Collective je charakteristická tóny bergamotu, jasmínu a mandarinek.
Promývací stanice Halo se nachází ve slavném regionu Yirgacheffe. Farmáři z okolí města Gedeb snášejí svou úrodu do stanice, která je v převážné většině odrůdou Heirloom. Káva byla sbírána na začátku roku. Halo je součástí rodiny společnosti Metad, kterou vlastní tři bratři, Aman, Tariku a Michael. Všichni tři mají stejný cíl, a to pomoc lokálním farmářům při produkci kvalitnější kávy pomocí nových technologií. Na první pohled je Yirgacheffe hustě zalesněná, ale ve skutečnosti je to velmi zalidněná oblast s mnoha usedlostmi a vesnicemi; odtud pochází její přezdívka tzv. Garden coffee (zahradní káva).
Káva je zpracována promytou metodou, kdy po ruční sklizni zralých třešní putují do depulpačního stroje, kde se naruší jejich slupka a odstraní se dužina. Pod ní se stále nachází sliznatá vrstva, kterou je třeba omýt a po tomto důkladném promývání je káva rozprostřena na vyvýšené postele, kde se na Slunci suší, pro dosažení optimální vlhkosti. Zároveň je pečlivě kontrolována a pravidelně převracena, aby sušení probíhalo co nejrovnoměrněji.
- Nadmořská výška: 2200 - 2400 m n. m.
- Sklizeň: Listopad-leden