Tato výběrová káva pochází z kávou proslavené oblasti Ethiopie. Promývací stanice Chelelektu, ve které byla tato káva zpracována, leží v oblasti stejnojmenného města a v jižním sousedství regionu Yirgacheffe, také velmi známého díky pěstování kávy. Káva této oblasti je velmi oblíbená pro svůj specifický květinový chuťový profil s chutí, připomínající citrusy a broskve.
Ethiopie je původním domovem kávové rostliny a tak i dnes se tu většinou v rámci jedné farmy pěstují geneticky nespecifikované druhy Arabiky, což se odráží na specifickém charakteru a různorodosti každého připraveného šálku. Díky tradičnímu způsobu pěstování a nedostupnosti pesticidů je zdejší pěstování kávy pasivně organické. Kvalitní a pečlivé zpracování je u výběrové kvality kávy samozřejmostí.
Jako u většiny káv z Ethiopie čekejte menší a "barevná" zrna. Tato káva byla velmi pečlivě zpracována mokrou metodou a poté sušena na vyvýšených afrických postelích pomalu ve stínu po dobu 10 až 12 dnů. I díky tomuto pomalému sušení si káva zachovává velmi dlouho své chuťové kvality.