Tato káva pochází ze zpracovatelského závodu v Nensebo – West Arsi. Na zpracovatelskou stanici dováží kávu farmáři z okolí, kteří většinou vlastní jen malý pozemek na kterém pěstují kávovníky. Nensebo se nachází v regionu Oromia a 70% jejího území tvoří kopce a vrchy. Pouze 4,6% obyvatel má přístup k pitné vodě. Pěstování kávy má pro danou oblast velký význam (ekonomický) a kávovníky se zde rozléhají na 5000 hektarech půdy.
Farmáři
Do zpracovatelského závodu přináší denně své sklizně kolem 7 – 800 farmářů. Farmáři většinou vlastní do 1ha půdy, na kterém pěstují 1500 stromů kávovníku. Pro zajímavost, z jednoho stromu získají kolem 100 – 200g zelené kávy výběrové kvality.
Zpracování
Místní odrůdy, označované jako „heirloom“, se nejdříve nechají 24 – 48 hodin fermentovat. Poté se zbaví dužiny pomocí stroje „Agarde disc pulper“. Ve vodních kanálech, kde probíhá promývaní zrn, se zároveň sklizeň kvalitativně rozdělí podle váhy samotných zrnek. Následně se namáčejí 24 hodin v čisté vodě. Posledním krokem je sušení, které trvá kolem 10-12 dnů.