Etiopie BELOYA

od Outpost Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Outpost Coffee
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Kochere
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Citronový sorbet, Hořká čokoláda, Levandule
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie BELOYA z britské pražírny Outpost Coffee je charakteristická tóny citronového sorbetu, hořké čokolády levandule. 

Promývací stanice Kochere Beloya se nachází v okrese Kochere v oblasti Yirgacheffe a zpracovává třešně od místních drobných zemědělců, kteří pěstují třešně v rozmezí 1.900 až 1.950 metrů nad mořem. Stanice zahrnuje 12 standardizovaných fermentačních nádrží a 136 sušících lůžek. Kávovníky jsou typicky zastíněny stromy kordie a akácie a převládající odrůdy jsou místně známé jako Kumie, Diga a Wilsho. Oblast Yirgacheffe si během několika let získala vynikající pověst díky kvalitním kávám a produkuje jedny z nejvyhledávanějších mikrolot na světě. Kombinace vysoké nadmořské výšky (až 2.200 m n. m. v některých oblastech) je pro tuto oblast typická.

Domorodé "dědičné" odrůdy, které v Etiopii rostou divoce, jsou příčinou jedinečných chuťových tónů, které vytvářejí neobvyklý, ale vytříbený šálek. Při přirozeném zpracování sušením na slunci se projevují jako šťavnatá a džemovitá chuť peckovin, květinové tóny a čokoláda s krémovým tělem. Třešně se dodávají do mlýna, kde se pečlivě třídí, aby se vybraly jen ty nejzralejší. Poté se třešně vakuově zabalí do speciálních uzavřených pytlů, kde 120 hodin anaerobně fermentují. Anaerobní proces začíná přibližně po 18-24 hodinách, a to v důsledku vytvoření tlaku CO2 v pytlích. Zkvašené třešně se poté suší na slunci na vyvýšených afrických záhonech po dobu 15-18 dnů, během nichž se pečlivě obracejí, aby se zabránilo překvašení nebo vzniku plísní. Po dostatečném usušení se třešně nechají odpočinout a poté se převezou do centrálního mlýna v Addis Abebě, kde se druhotně zpracují (loupání, třídění a ruční sběr).

  • Pěstitel: Beloya Washing Station
  • Nadmořská výška: 1719 m n.m.
  • Zpracování: anaerobic natural 120h 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice