Výběrová káva Etiopie ADOLA z irské pražírny 3FE je charakteristická tóny liči, meruněk a švestek.
Tato anaerobní přirozenost nám dává šanci vyzkoušet něco nového z Adoly, mlýna ve vlastnictví Israel Degfa. Izrael je výrobce, se kterým jsme hodně spolupracovali, a některé z našich nejoblíbenějších víceletých káv pocházejí z jeho farem a mlýnů. Tato konkrétní káva je mimořádně výrazná a plná šťavnaté kyselinky, velmi zvláštní kávy. Adola znamená "místo těžby zlata". Farma je obklopena zeleným a bujným lesem, dramatickou topografií a velkými horami. Adola je velké místo s více než 300 sušicími postelemi. Izrael Degfa provozuje v Etiopii více než 30 mycích stanic. Producent investoval jak do podpory místních zemědělců a jejich komunit, tak do vývoje po sklizni a kontroly kvality.
Anaerobní proces je podobný promytému zpracování, ale fermentace se provádí v plně uzavřených nádržích zbavených kyslíku. Jinými slovy, metody jsou stále poměrně experimentální, ale anaerobně zpracované kávy mají často divoké, neočekávané a komplexní příchutě. Kávové třešně také bývají v sudu často naložené s příměsí ovoce apod., díky čemuž ve výsledném šálku můžete objevovat nezvyklé chuťové tóny jako např. gumové medvídky, cukrovou vatu atp.
- Producent: Israel Degfa
- Farma: Adola
- Nadmořská výška: 2.100 m.n.m.