Výběrová káva El Salvador San Jose (espresso) z pražírny Candycane coffee s charakteristikou toffee, bílého hroznového vína, jablek a citrusů.
Finca San Jose je farma o rozloze 90 hektarů, kde se téměř výhradně pěstují odrůdy Bourbon a Pacas. Farma je umístěná mezi dvěma pohořími na vulkanické půdě, která je pro pěstování kávovníku skvělým zdrojem živin. Sklizeň v Salvadoru probíhá od prosince do dubna. Kávové třešně se ihned po sklizni vyloupou a následně fermentují ve vodních tancích po dobu 48 hodin. Káva se následně suší po dobu 12 – 15 dní. Proces sušení je stejně pečlivý jako v případě fermentace. Káva je rozprostřena na vyvýšených lůžkách. V době největšího poledního žáru je zastíněná z důvodu rovnoměrného prosychání. Kávy ze Salvadoru dlouhodě patří mezi oblíbené kávy pro přípravu espressa.
V šálku nás zaujala pro neobyčejnou sladkost karamelových bonbónů a mléčné čokolády, ale i jemnou citronovou aciditu. Celkové krásně vybalancovaná káva pražená pro přípravu espressa.
- producent: Finca San Jose
- oblast: Ataco
- nadmořská výška: 1150 m.n.m.
- odrůdy: Bourbon, Pacas
- zpracování: polopromyté
- sklizeň: leden 2018
- cuppingové skóre: 84