Pokud hledáte sladší kávu s plnějším tělem, která se bude rozplývat na vašem jazyku, pražírna Square Mile pro vás má skvělou volbu. Tato kávička z El Salvadoru, která byla zpracovaná metodou honey, se vyznačuje šťavnatostí červených třešní společně s jemností mandlí. Vše je podtrženo sladším a sametovým tělěm, kterého se nebudete moci nabažit.
Aida Batlle je jednou z nejslavnějších kávových farmářek na světě. A co dělá farmáře slavnými? Slavnými je dělá fakt, že jakékoliv kafe do světa vypustí, tak je naprostá bomba. Aida Batlle zdědila po otci několik farem a jednou z nich je Finca Kilimanjaro. Právě zde její otec tajně vysadil keňské odrůdy SL28 a SL34 a ty se samovolně křížily s místním Bourbonem. Výsledkem bylo naprosto jedinečné kafe, které nemělo ve světě obdoby. V roce 2003, tedy na začátku 3. kávové vlny, s tímto kafem Aida vyhrála Cup of Excellence v El Salvádoru a tím započala svou hvězdnou kariéru. Nyní se Aida věnuje projektu Aida Batlle Selection, kde pomáhá farmářům z celého světa produkovat to nejkvalitnější kafe.
Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kavámi zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšené sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.
- Nadmořská výška: 1580 - 1720 m n. m.