Výběrová káva El Salvador HIMALAYA z pražírny Orbita je charakteristická tóny ostružin, tropického ovoce a másla.
Horská oblast Tecapa - Chinameca se nachází na východě země a rozkládá se na 17 300 hektarech. Nejrozšířenějšími odrůdami v regionu jsou Bourbon, Pacas a Pacamara. Výška a roční srážky vytvářejí ideální mikroklima, poloha na východě a západě umožňuje delší sluneční záření, které napomáhá lepšímu dozrávání plodů a úrodná půda s vysokým obsahem organických a vulkanických látek poskytuje vysoký obsah živin fosforu a draslíku, které jsou nezbytné pro získání vysoce kvalitní kávy.
Plantáž Himalaya, která se nachází v Apanece, je známá jako jedna z prvních farem výběrové kávy v Salvadoru. Dnes farmu vede Mauricio, který má velmi bohaté zkušenosti. Díky tomu může nabízet velmi širokou škálu káv a také zavádět nové postupy, jako je právě této kávy.
Proces "Natural Pineapple" je název, který Mauricio, mistr v oblasti fermentace, dává dlouhému procesu sušení ve stínu. Mauricio vyvinul tento "recept", aby zvýraznil tropický profil této kávy. Pineapple Natural je káva, která se suší ve stínu na vyvýšených postelích téměř 30 dní. Klasické naturální kávy se suší většinou okolo 10 - 15 dní.
- Nadmořská výška: 1.500 – 1.600 m n. m.
- Farma: El Himalaya
- Farmář: Mauricio Salaverria