Výběrová káva El Salvador GOLDEN AXE z britské pražírny Dark Arts Coffee je charakteristická tóny mléčné čokolády, zeleného jablka a lískových oříšků.
Tato káva pochází od skupiny 29 drobných pěstitelů, kteří žijí a pracují pod pohořím Ahuachapán. Skupinu vede profesor agronomie v důchodu Sigfredo Corado. Se svým týmem 6 polních techniků vede kurzy na zkušebních pozemcích v jejich polní škole v rámci Finca Noruega. Zde se zaměřují na zemědělské postupy, které jsou ozdravné pro půdu a zároveň zvyšují výnosy a kvalitu kávy. Výuka se pro studenty koná dvakrát měsíčně.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1400 m n. m.