Výběrová káva El Salvador Finca San Felipe z pražírny Candycane coffee s charakteristikou červeného jablka, melasy a lískových oříšků.
Farma San Felipe je jednou z menších farem, které vlastní Jose Antonio Salaverria. Jeho rodina se už 6 generací živí pěstováním kávy a vlastní několik farem a zpracovatelských závodů v oblasti Santa Ana. San Felipe má 38 hektaru půdy a je položená v nadmořské výšce 1740 m. n. m., což je na El Salvador opravdu vysoká nadmořská výška. Tento microlot je mix odrůd Bourbon a Pacas. Zpracovaný inovativní metodou “double soaked”, což v překladu znamená dvojí máčení. Káva se po vyloupání namáčí přes noc do studené vody a následné se promývá a je znova namočena do vody po dobu dalších 10 hodin. Tato technika pomáhá udržet čistý chuťový profil a zároveň zastavuje nežádanou fermentaci. Následuje sušení – v tomto případě na betonových “patios” po dobu 15 dnů.
V šálků na vás čeká ohromná sladkost zralých červených jablek, cukrové melasy a dochuť po lískových oříšcích. Krásná plná a čistá káva, kterou pražíme pro přípravu filtorvané kávy.
- producent: Jose Antonio Salaverria
- oblast: Santa Ana
- nadmořská výška: 1740 m. n. m.
- odrůdy: Pacas, Bourbon
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2018
- cuppingové skóre: 87,5