El Salvádor EL GUACHIPILÍN

od Square Mile

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Square Mile
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
Chaletenango
Odrůda
Pacamara, Bourbon, Pacas
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Med, Broskve, Kiwi
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Výběrová káva El Salvádor EL GUACHIPILÍN z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny broskví, medu a kiwi. 

Před několika týdny jsme vám představili práci našich dovozních partnerů Caravela a Chelazos Group v Chalatenango v Salvadoru prostřednictvím projektu spolupráce s North Star Roastery. Pro nás přívětivý a nádherně hladký, víceméně sladký a vyvážený šálek Guachipilínu je obrazem profilu a kvality, kterou Chelazos Group přináší. Produkoval ho Renato Díaz a před 5 lety, kdy Caravela poprvé přijela do La Palmy, se Renato zaměřil na výběrovou kávu. Se zavedenými šaržemi Pacas, Bourbon & Pacamara se Renato zaměřil na optimalizaci kvality a s technickou pomocí Caravely začal na své farmě provádět nezbytné změny. Renato investoval do své komunity a pomohl ostatním producentům k lepším technikám. Dále Renato plánuje rozšířit svou farmu a sušící zařízení pro lepší budoucnost své rodiny.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.

Kávové třešně jsou zde sbírány zralé a odslupkují se ten samý den, poté se nechávají fermentovat 18-24 hodin. Zrnka se promývají třikrát a nechávají se sušit na terasách pod nylonem 3-5 dnů.

  • Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
  • Producent: Renato Diaz
  • Sběr: červen

Další kávy od Square Mile

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice