Výběrová káva El Salvador EL CIPRES z rakouské pražírny FELIX KAFFEE je charakteristická tóny červených jablek, pomeranče, bílé čokolády, karamelu a nugátu.
Na severních svazích sopky Picacho v oblasti San Salvador pěstuje rodina Alvares Gallardo tento Red Bourbon. Pozemek se skládá z plochy pro pěstování kávy o rozloze přibližně 90 hektarů a přírodního lesa o rozloze více než 5 hektarů. Tyto hektary jsou součástí přírodní oblasti, která je významným útočištěm volně žijících živočichů. Nejnižší bod farmy se nachází v nadmořské výšce 1070 metrů a nejvyšší část v nadmořské výšce 1800 metrů. Produkovaná káva je většinou odrůda Strictly High Grown (SHG) a je považována za kávu vynikající a gurmánské kvality.
Třešně se zaplaví, roztřídí a uloží na 24 hodin do uzavřených nádob. Poté se umyjí a pomalu suší na vyvýšených záhonech. Tento "proces macerace" přináší výraznou kyselost, aniž by se přirozeným procesem ztratilo tělo a chuť. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1070 - 1800 m n.m.