Svěží káva, která skloubí sladké nektarinky a kakaové nibsy. Překvapením jsou tóny Chardonnay, tedy nejpopulárnějšího vína na světě, charakteristického komplexními ovocnými tóny žlutých jablek, karamboly, nebo ananasu.
Farma El Cipres se nachází na severních svazích sopky Picacho v kávové oblasti Bálsamo-Quezaltepec, v obci Nejapa a departementu San Salvador. Farma je v rodině od roku 1880, tehdy ji koupil Dr. Emilio Alvarez Lalinde, když se rodina přestěhovala do El Salvadoru z Kolumbie, odkud si zároveň přinesla i znalosti o pěstování a zpracování kávy. Farmu v roce 1992 převzala rodina Alvares Gallardo, která přinesla novou vášeň a odhodlání tvrdě pracovat na získání certifikace RFA a také na posunutí dalších aspektů farmaření. Pozemek je dlouhý tenký pás začínající v 1070 m n.m. a šplhající se až do 1800 m. n. m. Na farmě znovu zavedl starou praktiku pěstování, kdy jsou keře ohnuty a přivázány k zemi, tak, aby mohly bez problémů plodit, zatímco nové výhonky rostou vertikálně, což výrazně pomohlo zlepšit výnos.
V El Cipres si zakládají na silném rodinném a sociálním aspektu. Rodina pracuje na tom, aby se všemi pracovníky zacházelo důstojně a s respektem. Stálý personál, žijící na farmě má po celý rok dotované jídlo i kávu. Podporují také místní školu, která sousedí s farmou, dotují taky asistenta pedagoga ve škole. Pomohli také s dodávkou počítačů a dalších školních pomůcek.
Zrnka byla zpracována ve Finca El Majahual, pro tuto oblast, netradiční metodou — anaerobní suchou fementací. Káva byla uzavřena do nádrží a fermentována bez přístupu kyslíku alespoň 24 h. Díky tomuto zpracování získala mírně zvýrazněnou chuť, sladkost a kulatý pocit v ústech.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.