Náš tip pro milovníky vyvážené kávy - tato skvělá káva od pražírny 7g Roaster. Tato anaerobně zpravovaná kávička z El Salvadoru přináší elegantní kombinaci šťavnatých třešní a krvavého pomeranče se sladkostí mandlového likéru. Dopřejte si i vy kávu, která splní všechna vaše očekávání.
Andrés Salaverría se věnuje pěstování kávy od dětství. Jeho rodina se pěstováním kávy zabývá již více než sto let a má farmy v několika oblastech El Salvadoru. V rodinném podniku působí již 11 let a získal magisterský titul v oboru ekonomie kávy. Po návratu do Salvadoru v roce 2011 se zaměřil na obchodní, průmyslové a administrativní aspekty kávových farem. Rodina se věnuje diverzifikaci svých produktů a zavádění nových postupů. Jejich cílem bylo vždy diverzifikovat své produkty a sledovat nové trendy v procesech výroby kávy z jiných zemí produkujících kávu, aby je mohli replikovat ve své milované zemi - Salvador. Jednou z nejzásadnějších farem rodiny Salaverría je farma San Francisco, kde se nachází nejen oblast produkce kávy, ale také přírodní lesní rezervace. Farma San Francisco se nachází nedaleko města La Majadac v okrese Juayúa. Díky bohaté vulkanické půdě je ideálním místem pro pěstování kávy. Káva se zde pěstuje ve stínu a sklizeň se provádí selektivně ručně, přičemž se sbírají pouze plně zralé třešně.
Během tohoto procesu kávová zrna změknou a snížený tlak v nádrži do nich pomůže „přenést“ chuťové a aromatické nuance obsažené v dužině. Výsledkem je káva mimořádně bohatá a harmonická. Celková chuť samozřejmě závisí na mnoha faktorech, mezi ně patří např. lokalita plantáže, klimatické podmínky, druh kávovníku, doba sběru i přesné postupy anaerobní fermentace. Naprosto typické pro tuto kávu je výrazná sladkost, komplexní chuť, zřetelné tóny ovoce (především jablek, hroznů, třešní) a stopy karamelu, čokolády nebo ořechů (mohou být doplněny atraktivním kořeněným podtextem). Společně vše tvoří jedinečné a intenzivní aroma.
- Nadmořská výška: 1350 - 1450 m n. m.