Celá paleta tropických chutí v jediném šálku. Že jste ještě neměli kávu z Ekvádoru? Tato parádní promytá zrnka odrůdy pink bourbon napražená v bratislavském Conceptu vás přesvědčí, že Ekvádor rozhodně stojí za vyzkoušení. V každém loku ucítíte jasnou květinovou vůni doplněnou jemnou kyselostí červeného rybízu, kterou následně překryje sirupová až čokoládová dochuť.
Káva z divočiny amazonské džungle
Za zelenající se farmou La Josefina Estate stojí dvojice Ligia Merizalde a Leopoldo Andrade. Nachází se v divoké neprobádané rezervaci Cayambe-Coca poblíž pramenů Amazonky. Tropické klima a úrodná půda poskytují ty nejlepší podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy.
Odrůda Pink Bourbon
Tato odrůda, která je charakteristická tím, že dozrává do růžové barvy vznikla křížením červeného a žlutého Bourbonu. Pěstování této odrůdy ale přináší hned několik úskalí. Najít stabilní rostlny, které budou trvale produkovat růžové plody je opravdu těžké. Navíc sběr třešní je náročný, jelikož je oproti jiným odrůdám těžké určit, zda jsou růžové plody už zralé - to vyžaduje zkušené oko sběračů. Odměnou za toto úsilí je komplexní sladká chuť, ve které lze většinou najít mimo jiného tropické ovoce.
- Producent: Leopoldo Andrade
- Nadmořská výška: 1.500 m.n.m.