Tato velikonoční limitka ztělesňuje všechny ovocné a čokoládové chutě, které si přejete najít ve vaší nadílce. Unikátní spojení peruánské EL ROMERILLO a keňské KAINAMUI vám dopřeje čokoládovou pralinku s třešňovou náplní. Nelekněte se, je návyková.
Čokoládová EL ROMERILLO pochází z oblasti Cajamarca v Peru. Zde ji zpracovává společnost Roybel Jaramillo. Jedná se o zrnka odrůdy Caturra, která tvoří základní tón směsi - karamelovou a čokoládovou sladkost. Třešňovo-rybízový nádech doplňuje káva KAINAMUI, která je středokeňským standardem.
Obě kávy byly zpracovány promytou metodou. Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma. Bohužel ale není příliš šetrná k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje velké množství vody a s odpadní vodou se do prostředí uvolňuje i mnoho nežádoucích látek.
- Složení: 70 % El Romerillo, 30 % Kainamui
- Producent: Roybel Jaramillo, farma Kainamui