Cascara jsou sušené kávové slupky od kávových třešní, ze kterých se dělá exotický nápoj. Chuťově se Cascara podobá spíše čaji než kávě. V její chuti můžete poznat karamel, třešně nebo med. Cascara obsahuje velké množství kofeinu, samozřejmě vždy záleží z jakého druhu je Cascara připravovaná, stejně tak jako u kávy.
César Ros je majitelem farmy Los Lirios a zároveň pracuje jako hlavní agroinženýr farmy. Je třeba zdůraznit, že za posledních deset let odvedl mimořádný kus práce při obnově pěstování kávy v regionu a při zlepšování procesů zpracování. Tropické klima oblasti Barahona nabízí ideální podmínky pro pěstování kávy, která je nejlepší v Dominikánské republice. Cesar Ros pěstuje kávu v hornaté oblasti u vesnice Polo. Dominikánská republika je země s velmi vlhkým tropickým podnebím a uzavřeným ekosystémem, protože se jedná o ostrov, což se odráží v delikátnosti kávy pěstované v této zemi.
- Farmář: César Ros
- Nadmořská výška: 1100 m.n.m.