Výběrová káva Kolumbie DIAZ CASTILLO SISTERS z britské pražírny Girls Who Grind Coffee je charakteristická tóny pomeranče a medu.
Tuto kávu produkují Paola, Leidy a Adriana, 3 sestry, které se výrobou kávy zabývají celý život. Tuto kávu nazvali „Carmen Honey“ jako poctu Panně z Carmen svaté, které jsou oddáni prarodiče sester. Rodina Diazů provozuje komplexní provoz v historickém městě Socorro. Mají kávovou farmu, pražírnu a super malou kavárnu, kde můžete jíst sladké sýrové koláče a ochutnat jejich kakaový med!
Joaquln (jejich otec) byl celý život pěstitelem, Finca La Esperanza se stala součástí rodiny v roce 2004. Joaqulnova prvorozená a nejstarší ze tří sester Paola, promovala v roce 2009 jako průmyslová inženýrka, pracovala v Bogotě několik let a do svého rodného města se vrátila v roce 2011, kdy její otec otevřel pražírnu Los Comuneros, aby pomohla s rodinným podnikem. Pracovat bok po boku s jejím otcem nebylo pro Paolu vždy snadné. Oba mají silnou povahu. Joaquln však rád nechá své dcery provozovat pražírnu.
Paola, Adriana a Leidy dělají vše od řízení prodeje a provozu až po profilování a kontrolu kvality v pražírně. Sestry kladou velký důraz na udržitelný rozvoj a snaží se pracovat v rovnováze s okolním prostředím, přeměnit všechny vedlejší kávové produkty v něco konstruktivního, dužina se používá jako hnojivo, slupka se využívá na cascaru, nebo na kávové víno s dužinou.
- Nadmořská výška: 1.550 - 1.750m.n.m.
- Producent: Paola, Andriana a Leidy Diaz Castillo
Recept na v60 podle sester:
- 30 g kávy
- 420 ml (g) vody
- celkový čas 3:15
- nasypte 30 g kávy do v60, nalijte 60 ml vody a kávu míchejte 30 vteřin
- po 30 vteřinách přilejte 180 ml vody ( celkem tedy budete mít 220 ml ), vodu přilévejte pomalu spirálovitým pohybem a skončete na 1:30
- po 1:30 přilejte 200ml vody ( celkem tedy budete mít 420 ml ) na konci lehce zamíchejte
- celkový čas 3:15