Výběrová káva Kostarika EL SALITRE z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny jahod, ibišku a pomerančové kůry.
Johnnyho rodiče, John a Katthya, zahájili rodinný podnik v roce 2015 se zaměřením na pěstování výběrových káv. Mají několik farem po celém regionu Brunca a také mají vlastní mikromlýn s názvem Corazón de Jesús, který kromě zpracování kávové plodiny této rodiny slouží také okolním malým producentům v rámci programu udržitelnosti. Rodina Alvarado postupně budovala své podnikání a dnes k němu přispívá celá rodina, včetně mladého Johnnyho a jeho tří bratrů. Jejich plantáž El Salitre se nachází v nadmořské výšce 1950 až 3800 metrech vysoké hoře Chirripó.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením na afrických záhonech omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Tento proces trvá po 30 dní. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.
- Farma: El Salitre
- Producent: Johnny Alvarado
- Nadmořská výška: 1.950 - 3.800 m.n.m.