S radostí vám představujeme další jedinečnou Kolumbii YUZU PLUM od DAK Coffee Roasters. Jedná se o ojediněle zpracovanou Castillou s profilem plným švestek, mandlí, yuzu a osvěžujícím eukalyptem.
Regiony Nariño, Cauca a Huila tvoří nový kávový trojúhelník a to nejen díky svým vysokým objemům produkce, ale zejména díky kvalitě. Káva z těchto oblastí je charakterizována ovocnou chutí, tóny karamelu, příjemnou ovocnou aciditou a intenzivním aroma. Vysočina v oblasti Cauca je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Zpracování této kávy se nazývá termická fermentace. V tomto procesu se kávové třešně smíchají se zbylou kávovou dužinou z jiných plně umytých káv. Tato směs začíná svůj fermentační proces tím, že je na krátkou dobu šokována vysokou teplotou (kolem 70 stupňů), aby se zkaramelizovaly cukry ve slizu. Poté podstoupí dlouhou (84 hodinovou) fermentaci v nádrži, aby karamelizované aroma proniklo do vnitřku zrna. Po fermentaci se káva dále zpracovává jako naturální.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n.m.
- Farmář: Alex Bermudez