V pražírně Kima se nebáli experimentovat a výsledkem je neskutečně sladká káva, kterou teď můžete ochutnat. Tato speciální fermentační várka s broskvovou infuzí pochází od producenta Juana Pabla Véleze a jeho farmy La Sirena. V šálku se můžete těšit na bohaté tóny broskví, ovocného želé a květinového medu.
La Sirena se nachází v impozantní výšce 1 720 metrů nad mořem a je to velká farma o rozloze 70 hektarů nedaleko města San Bernardo de los Farrallones, Ciudad Bolívar, v regionu Antioquia.
Co je výjimečné na Kolumbii je ostrá diverzita jejích regionů a široká paleta chutí, kterou tyto regiony nabízí. Káva se pěstuje v západní polovině země, kudy se táhnou příkré svahy And štěpící území na pestrou škálu různých biotopů o odlišné nadmořské výšce, teplotě, vlhkosti, množství srážek a větru, dostupnosti světla a míře zalesnění. Další jedinečnost přináší Kolumbii její umístění mezi Pacifikem a Karibikem a severojižní rozložení And. Vlhký vzduch, který z obou vodních ploch proudí a zaráží se o vysoké skalní stěny, zajišťuje dostatek srážek nejen pro jednu hlavní sklizeň v roce, ale dokonce i druhou, menší, tzv. mitaca. Dalším státem, ve kterém najdeme dvě sklizně v roce namísto jedné je např. Keňa.
U této šarže byla použita metoda dvojité fermentace v nerezových tancích. První z nich proběhla již tradiční anaerobní metodou. Druhá za pomoci broskvové infuze, kde měla zrna možnost sladké tóny broskví doslova nasát. Anaerobní fermentace trvala 120 hodin a broskvová infuze 72 hodin. Následně se zrna sušila na vyvýšených afrických postelích, dokud nedosáhla optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1720 m n. m.