Colombia SAN ALBERTO

od Icástico Caffe

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Icástico Caffe
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Buenavista
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Kakao, Lískové oříšky, Sirup
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

San Alberto je kolumbijská kávovníková farma, která se nachází v Buenavista v Quindio. Půda je zde převážně vulkanická a oblast má stabilní teplotu mezi 18 až 23 ° C po celý rok. Hacienda San Alberto má okrem jiného certifikaci UTZ jako vodítko pro správu a zemědělské postupy.

Kávovníkové třešně jsou před přesunem do promývacích nádrží selektovány ručně (Fine Selection). Po promytí jsou sušeny horkým vzduchem v 5 metrů vysokých věžích. Nesmírně důležité v tomto procesu je angažovanost nočních pracovníku, kteří nesmí tento proces urychlit. Po osmnácti až dvaceti hodinách, kávovníkové zrno dosáhne požadované hodnoty vlhkosti 11%. Dále je kávovníkové zrno uloženo v tzv. grainpro pytlích. Jde o dodatečné opatření na ochranu kávy před relativně vysokou vlhkosti v této oblasti. Vaky jsou uskladněny na klidové období osmi dnů, aby se zrno stabilizovalo. V dalším kroku přichází do akce produkční tým José Jaira, který odešle vzorek pro vyhodnocení jak do Almacafe, tak do vlastní laboratoře. Na základě výsledků cuppingu tým rozhodne, zda výběr odpovídá protokolu pro Fine Selection.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.

O farmáři

Farmář
Juan Pablo Villota
Farma
San Alberto
Země
Kolumbie
Region
Buenavista
Nadmořská výška
1500 - 1600 m.n.m
Odrůda
Castillo
O farmáři

San Alberto je kolumbijská kávovníková farma, která se nachází v Buenavista v Quindio. Půda je zde převážně vulkanická a oblast má stabilní teplotu mezi 18 až 23 ° C po celý rok. Hacienda San Alberto má okrem jiného certifikaci UTZ jako vodítko pro správu a zemědělské postupy. Kávovníkové třešně jsou před přesunem do promývacích nádrží selektovány ručně (Fine Selection). Po promytí jsou sušeny horkým vzduchem v 5 metrů vysokých věžích. Nesmírně důležité v tomto procesu je angažovanost nočních pracovníku, kteří nesmí tento proces urychlit. Po osmnácti až dvaceti hodinách, kávovníkové zrno dosáhne požadované hodnoty vlhkosti 11%. Dále je kávovníkové zrno uloženo v tzv. grainpro pytlích. Jde o dodatečné opatření na ochranu kávy před relativně vysokou vlhkosti v této oblasti. Vaky jsou uskladněny na klidové období osmi dnů, aby se zrno stabilizovalo. V dalším kroku přichází do akce produkční tým José Jaira, který odešle vzorek pro vyhodnocení jak do Almacafe, tak do vlastní laboratoře. Na základě výsledků cuppingu tým rozhodne, zda výběr odpovídá protokolu pro Fine Selection.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5337 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice