Pražírna Stow nabízí květinovou jízdu pro ty kávomily, kteří kofein nemůžou nebo to s ním přepískli. Ať už musíte kofein odložit z jakéhokoliv důvodu, tato Kolumbie vás jistí. Z těchto zrnek si totiž připravíte krásně čistý šálek, plný květinových tónů a ovocné svěžesti v podobě borůvek, rebarbory, fialek a kandovaného citronu.
Mladého farmáře Diega Samuela jistě dobře znáte. Ve světě výběrové kávy je aktuálně jedním z největších jmen. Na své farmě Villa Esperanza využívá inovativních technologií, aby si udržel konzistenci a nejvyšší úroveň kvality svých výjimečných káv vyplývajících z vědeckého přístupu. Díky těmto postupům často nabízí netradiční čisté šálky. Za svou činnost od roku 2015 posbíral několik ocenění. Diegovo farma Villa Esperanza ve výšce 1700 m n.m. pokrývá 27 ha úrodné půdy. Na farmě pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha.
Zrnka byla o kofein připravena šetrnou sugarcane metodou, dnes nejvyužívanější. Tato metoda využívá látky, které se při fermentaci ovoce přirozeně objevují. Jednou z nich je ethyl acelát, který se v mnoha zemích získává právě z fermentace cukrové třtiny. Velkou výhodou ethyl acetátu je jeho velká specifita ke kofeinu a schopnost odstranit ze zrnek největší množství kofeinu v porovnání s ostatními metodami. Na druhou stranu ale není jednoduché s ním pracovat, jelikož je velmi hořlavý, a také je kritizován jeho poměrně specifický odér, občas přirovnávaný k vůni kvašených hrušek.
- Producent: Diego Samuel Bermudez
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.