Milovníci štavnatých a ovocných káv, máme pro vás skvělou novinku! Nizozemská pražírna DAK Coffee Roasters vám totiž přináší neuvěřitelně lahodnou, anaerobně zpracovanou kávu z Kolumbie. Ponořte se do světa sladkých a šťavnatých tónů třešňového likéru a kokosu společně s osvěžující dochutí mučenky, které vás okouzlí už na první ochutnání.
Los Nogales je rodinná farma, nebo spíše firma, která kombinuje tradice s inovacemi. Najdete ji v osadě El Diamante, kousek od městečka Bruselas v jižní části departamentu Huila. Založení farmy datují členové rodiny Hernandézových do doby okolo roku 1940. Farmu Los Nogales reprezentuje charismatický Oscar Hernandéz, který je třetí z generace farmářů. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz, byl prvním, který dokázal to, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, Ricaurte “umístil” Bruselas a s ním i celou oblast Huila na mapu výběrové kávy.
Tato konkrétní káva podléhá zajímavé metodě zpracování, kdy se třešně nechávají oxidovat po dobu 80 hodin. Po tomto počátečním kroku začíná pečlivý proces fermentace trvající 200 hodin, který se vyznačuje aceto-laktickým profilem, jenž je obohacen o pečlivě vybrané mikroorganismy. Tato prodloužená fermentace je důkazem odhodlání farmáře vytvořit výrazný chuťový profil. Kombinace oxidace třešní a záměrného působení mikroorganismů nepochybně propůjčuje kávě jedinečnou komplexnost a hloubku chuti a slibuje mimořádný smyslový zážitek pro ty, kteří ocení umělecké zpracování každého šálku.