Etiopie GIGESA

od Coffeein

5.0
210 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Coffeein
Krajina
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Shakiso
Použití
Omni, Espresso, Filtr
Chuťový profil
Tropické ovoce, Dýně
Stupeň pražení
Světlé

Velmi sladká a ovocná káva se středně silným, šťavnatým tělem. Ve vůni dominuje aroma sladké a šťavnaté červené dýně a tropického ovoce. To, co cítit v aromatu je cítit i v chuti kávy. Je skvělá na všechny metody přípravy.


Sdružení Danbi Uddo je družstvo - společenství 850 drobných farmářů z regionu Shakiso. Farmáři mají micro-loty o rozměru maximálně 1ha, na kterých pěstují výlučně divoké odrůdy arabiky. Většinou je tato odrůda různé zmutovaná (typica). Po ručním sběru třešní předávají svou úrodu do nedaleké zpracovatelské stanice (Gigesa) na jejímž chodu se spolupodílejí.

Kávu zpracovávají buď mokrou nebo suchou metodou. Jako milovník naturaliek (suché zpracování) jsem do nabídky vybral sucho zpracovanou kávu. Silná aroma a nezaměnitelná chuť divokých odrůd typicy vynikne nejlépe při této metodě zpracování.

  • Región: Shakiso
  • Farma: drobní farmáři z regionu
  • Družstvo: sdružení Danbi Uddo (850 členů)
  • Odrůda: divoké odrůdy
  • Zpracování: suché - natural

Další kávy od Coffeein

Coffeein - Etiopie WOLICHU WACHU
Coffeein - Coffeein SUMMER BLEND
Coffeein - Brazílie SANTA CRUZ
Coffeein - Burundi KAYANZA NEMBRA

Zákazníci také nakoupili

merchant
merchant
merchant
merchant
merchant
merchant

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Lenka S. ověřený zákazník 8. Květen
Hodnocení: Doporučuje produkt

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí

O farmáři

Farmář
Drobní farmáři z regionu
Farma
Sdružení Danbi Uddo
Země
Etiopie
Region
Shakiso
Nadmořská výška
1900 m. n. m.
Odrůda
Divoké odrůdy
O farmáři
Sdružení Danbi Uddo je družstvo - společenství 850 drobných farmářů z regionu Shakiso. Farmáři mají micro-loty o rozměru maximálně 1ha, na kterých pěstují výlučně divoké odrůdy arabiky. Většinou je tato odrůda různé zmutovaná (typica). Po ručním sběru třešní předávají svou úrodu do nedaleké zpracovatelské stanice (Gigesa) na jejímž chodu se spolupodílejí. Kávu zpracovávají buď mokrou nebo suchou metodou. Jako milovník naturaliek (suché zpracování) jsem do nabídky vybral sucho zpracovanou kávu. Silná aroma a nezaměnitelná chuť divokých odrůd typicy vynikne nejlépe při této metodě zpracování.