Etiopie GIGESA

od Coffeein

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffeein
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Shakiso
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Chuťový profil
Tropické ovoce, Dýně
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Velmi sladká a ovocná káva se středně silným, šťavnatým tělem. Ve vůni dominuje aroma sladké a šťavnaté červené dýně a tropického ovoce. To, co cítit v aromatu je cítit i v chuti kávy. Je skvělá na všechny metody přípravy.


Sdružení Danbi Uddo je družstvo - společenství 850 drobných farmářů z regionu Shakiso. Farmáři mají micro-loty o rozměru maximálně 1ha, na kterých pěstují výlučně divoké odrůdy arabiky. Většinou je tato odrůda různé zmutovaná (typica). Po ručním sběru třešní předávají svou úrodu do nedaleké zpracovatelské stanice (Gigesa) na jejímž chodu se spolupodílejí.

Kávu zpracovávají buď mokrou nebo suchou metodou. Jako milovník naturaliek (suché zpracování) jsem do nabídky vybral sucho zpracovanou kávu. Silná aroma a nezaměnitelná chuť divokých odrůd typicy vynikne nejlépe při této metodě zpracování.

  • Región: Shakiso
  • Farma: drobní farmáři z regionu
  • Družstvo: sdružení Danbi Uddo (850 členů)
  • Odrůda: divoké odrůdy
  • Zpracování: suché - natural

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Lenka S. ověřený zákazník 8. Květen, 2018
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.

O farmáři

Farmář
Drobní farmáři z regionu
Farma
Sdružení Danbi Uddo
Země
Etiopie
Region
Shakiso
Nadmořská výška
1900 m. n. m.
Odrůda
Divoké odrůdy
O farmáři
Sdružení Danbi Uddo je družstvo - společenství 850 drobných farmářů z regionu Shakiso. Farmáři mají micro-loty o rozměru maximálně 1ha, na kterých pěstují výlučně divoké odrůdy arabiky. Většinou je tato odrůda různé zmutovaná (typica). Po ručním sběru třešní předávají svou úrodu do nedaleké zpracovatelské stanice (Gigesa) na jejímž chodu se spolupodílejí. Kávu zpracovávají buď mokrou nebo suchou metodou. Jako milovník naturaliek (suché zpracování) jsem do nabídky vybral sucho zpracovanou kávu. Silná aroma a nezaměnitelná chuť divokých odrůd typicy vynikne nejlépe při této metodě zpracování.


Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice