Velmi sladká a ovocná káva se středně silným, šťavnatým tělem. Ve vůni dominuje aroma sladké a šťavnaté červené dýně a tropického ovoce. To, co cítit v aromatu je cítit i v chuti kávy. Je skvělá na všechny metody přípravy.
Sdružení Danbi Uddo je družstvo - společenství 850 drobných farmářů z regionu Shakiso. Farmáři mají micro-loty o rozměru maximálně 1ha, na kterých pěstují výlučně divoké odrůdy arabiky. Většinou je tato odrůda různé zmutovaná (typica). Po ručním sběru třešní předávají svou úrodu do nedaleké zpracovatelské stanice (Gigesa) na jejímž chodu se spolupodílejí.
Kávu zpracovávají buď mokrou nebo suchou metodou. Jako milovník naturaliek (suché zpracování) jsem do nabídky vybral sucho zpracovanou kávu. Silná aroma a nezaměnitelná chuť divokých odrůd typicy vynikne nejlépe při této metodě zpracování.
- Región: Shakiso
- Farma: drobní farmáři z regionu
- Družstvo: sdružení Danbi Uddo (850 členů)
- Odrůda: divoké odrůdy
- Zpracování: suché - natural