Výborná káva s tóny lískových oříšků a čokolády s jemně pikantními tóny koření v dochuti vás potěší v jakoukoliv denní dobu, je totiž bezkofeinová!
Tato káva pochází z Khalid Shifa Farms. Khalid má k farmě pevné pouto — vyrostl zde a nyní ji spravuje se stejným nasazením jako jeho otec a předtím dědeček. S vedením farmy Khalidovy pomáhá bratr, oba se snaží neustále zlepšovat kvalitu své kávy. Dbají zejména na zachování místního přírodního prostředí. Khalid si je velmi dobře vědom, že právě toto přírodní dědictví činí jeho třešně jedinečnými.
Kofein byl z kávy odstraněn extrakcí oxidem uhličitým. Třešně jsou nejprve namočeny do horké vody. Díky tomu z nich skrze póry ve slupce lépe difunduje kofein. Molekula kofeinu je velká a špatně rozpustná ve vodě. Právě rozpustnosti napomáhá oxid uhličitý ve své superkritické formě (za zvýšeného tlaku). Všechny ostatní velké aromatické molekuly nadále zůstanou v kávové třešni, nepřicházejí tedy o své senzorické vlastnosti. Následně je směs promývána vodou a oxidem uhličitým po dobu 8-12 h. Po ukončení je oxid uhličitý převeden do své plynné formy a ve vodě zůstává rozpuštěný kofein. Kofeinová voda je odstraněna a následuje již klasické zpracování kávových třešní.
Tyto třešně byly zpracovány naturální metodou. Při tzv. suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2 100 m n. m.