Opravdové čokoládové potěšení pro všechny milovníky espressa. Tím je tato nová výběrová káva, kterou pro vás připravila francouzská pražírna Terres de Café. V šálku vám vykouzlí plné tělo navoněné lískovým oříškem s kakaem a na závěr vám každý doušek zpříjemní šťavnatou ovocnou chutí.
Farma Finca Himalaya je v rodinných rukou od roku 1880. Za posledních 10 let se toho ale stalo hodně. Majitel Mauricio Salaverria přenesl znalosti o kávě z generaci na generaci a posunul tak svou farmu na vysokou úroveň. Spojil se s odborníky, jako je bývalý mistr světa barista Sasa Sestic a léta spolu neúnavně pracovali na zlepšení kvality. Mauricio provozuje pět různých farem v regionech Ataco a Santa Ana, včetně Cruz Gorda, Finca Himalaya, Villa Galicia a Tablon Divisadero. Na všech těchto farmách využívá přírodní možnosti a jedinečné mikroklima k produkci vysoce kvalitních šarží kávy. Většina kávy na jeho farmě roste ve stínu a má také vícevrstvou sušárnu, takže kávu lze sušit na horní vrstvě na plném slunci nebo na spodní vrstvě ve stínu, aby se doba sušení zpomalila. Mauricio je známý tím, že každé fázi výroby věnuje velkou péči. Každá šarže z jeho farmy je sledována podle data sklizně a jeho zpracovatelské zařízení je skvěle vybavené a bezchybné. Farma má 24 hektarů a najdeme zde odrůdy Bourbon, Caturra, Pacas, Pacamara, Geisha, Maragogype, Maracaturra a SL28/34. Finca Himalaya má vynikající terroir s jílovými a vulkanickými půdami a často produkuje kávy oceněné Cup of Excellence.
Tato kávička byla zpracována suchou metodou. Při této metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na vícepatrové africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Producent: Mauricio Salaverria
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.