El Salvador HIMALAYA BOURBON ROUGE

od Terres de café

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Terres de café
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
Santa Ana
Odrůda
Bourbon Rouge
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Čokoláda, Lískové oříšky, Ovoce
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Opravdové čokoládové potěšení pro všechny milovníky espressa. Tím je tato nová výběrová káva, kterou pro vás připravila francouzská pražírna Terres de Café. V šálku vám vykouzlí plné tělo navoněné lískovým oříškem s kakaem a na závěr vám každý doušek zpříjemní šťavnatou ovocnou chutí.

Farma Finca Himalaya je v rodinných rukou od roku 1880. Za posledních 10 let se toho ale stalo hodně. Majitel Mauricio Salaverria přenesl znalosti o kávě z generaci na generaci a posunul tak svou farmu na vysokou úroveň. Spojil se s odborníky, jako je bývalý mistr světa barista Sasa Sestic a léta spolu neúnavně pracovali na zlepšení kvality. Mauricio provozuje pět různých farem v regionech Ataco a Santa Ana, včetně Cruz Gorda, Finca Himalaya, Villa Galicia a Tablon Divisadero. Na všech těchto farmách využívá přírodní možnosti a jedinečné mikroklima k produkci vysoce kvalitních šarží kávy. Většina kávy na jeho farmě roste ve stínu a má také vícevrstvou sušárnu, takže kávu lze sušit na horní vrstvě na plném slunci nebo na spodní vrstvě ve stínu, aby se doba sušení zpomalila. Mauricio je známý tím, že každé fázi výroby věnuje velkou péči. Každá šarže z jeho farmy je sledována podle data sklizně a jeho zpracovatelské zařízení je skvěle vybavené a bezchybné. Farma má 24 hektarů a najdeme zde odrůdy Bourbon, Caturra, Pacas, Pacamara, Geisha, Maragogype, Maracaturra a SL28/34. Finca Himalaya má vynikající terroir s jílovými a vulkanickými půdami a často produkuje kávy oceněné Cup of Excellence.

Tato kávička byla zpracována suchou metodou. Při této metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na vícepatrové africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.

  • Producent: Mauricio Salaverria
  • Nadmořská výška: 1500 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice