Tato extrémně dlouho fermentovaná káva z Číny, kterou si pro vás připravila pražírna Coffeein vás jistě ohromí na první ochutnání. Tato kávička byla fermentovaná 360 hodin a díky tomu vám přináší nevšední zážitek. V chuti najdete tóny sladké čokolády, ale i třeba koření a červené hroznové víno.
Všichni znají farmářku Yalan Li jako "železnou kávovou lady", protože svou farmu a vlastní zpracovatelskou stanici vybudovala od základů a bez cizí pomoci. Začala v roce 1992, kdy pracovala jako sběračka třešní. Káva ji fascinovala a rozhodla se osamostatnit a založit si vlastní podnik. Založila společnost na prodej kávových sazenic. Za vydělané peníze si koupila malý pozemek a založila vlastní farmu. Život k ní však nebyl přívětivý. V roce 1999 jí mráz zničil celou úrodu a všechny kávovníky jí zmrzly. Železná dáma se však nevzdává. Přestěhovala se do své rodné vesnice a znovu založila farmu, kterou nazvala YULAN.
O 24 let později má vlastní farmu a dokonce i vlastní zpracovatelskou stanici, kterou postavila vlastníma rukama. Spolu se svou dcerou Xuelian vyrábí jednu z nejlepších káv z Číny. Tu, kterou jsme od nich dostali, se rozhodly podrobit extrémně dlouhému procesu anaerobní fermentace trvajícímu až 360 hodin. Je to hodně? Hmmm, posuďte sami.
Kávové třešně Catimor se pěstují v oblasti Yunnan v nadmořské výšce 1200 m n. m. Kávové třešně se zpracovávají 360 hodin anaerobní fermentací a poté se suší na slunci jako přírodní.
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.
- Farmářka: Yalan Li
- Farma: Yu Lan