Výběrová káva Honduras CABALLERO #1 z britské pražírny Round Hill Roastery je charakteristická tóny čokolády, zlatého sirupu a peckovin.
Marysabel Caballero a Moises Herrera jsou druhou, respektive třetí generací pěstitelů a jsou v Hondurasu vysoce ceněni v oblasti výběrové kávy. Jejich rodinný podnik má téměř 200 hektarů půdy zahrnujících 17 různých farem, u nichž manželé velmi dbají na ekologickou udržitelnost. Věnují mnoho energie a pozornosti zlepšování půdy na svých farmách, aby zajistili zdravé prostředí pro růst svých keřů. Vyrábějí organická hnojiva z hnoje, dužiny z kávových třešní a dalších organických materiálů, která používají vedle některých minerálních hnojiv, aby zajistili kávovníkům dostatek živin. Na farmách se pěstují také pomeranče, avokádo, květiny, banány a další ovoce, a to hlavně k vytvoření biodiverzity na farmách, která zajišťuje dobré podmínky pro růst a stín pro kávovníky. Marysabel věří, že káva nikdy nebude lepší než v okamžiku sběru a že od tohoto okamžiku je úkolem spíše udržovat kvalitu než ji zlepšovat. Z tohoto důvodu jsou sběrači dobře vyškoleni, aby zajistili, že se sklízejí jen ty nejlepší zralé třešně, kvalita a důslednost sběru na farmách Caballero patří k těm nejlepším.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.