Výběrová káva Burundi YANDARO z české pražírny Kmen Coffee Roastery je charakteristická tóny ostružin, angreštu a pralinek Mon cheri.
Mycí stanice Yandaro se nachází blízko hranic s Rwandou v provincii Kayanza. Yandaro je schované v údolí blízko deštného pralesa Kibira, kudy protéká i stejnojmenné řeka Yandaro. Kávovníky tam mají skvělé podmínky, neboť deštný prales zásobuje okolí dostatečným množstvím podzemní vody, která půdu vyživuje. Do stanice dodává kávu až 3190 farmářů z 22 kopců. Stanice farmáře podporuje různými projekty, například projektem Farmer Hub pro zlepšení výnosů. Tito drobní farmáři mají každý na svých dvorkách přibližně 250 stromků. Zralé třešně pak sbírají ručně se svými rodinami.
Po sběru kávové třešně vloží do kýblů s vodou a dají na stranu tzv. floaters, které prodají jako třešně horší kvality. Po odstranění nekvalitních třešní znovu třešně ručně třídí, aby mezi nimi opravdu nebyly poškozené, nedozrálé nebo přezrálé třešně. Do šesti hodin od vytřídění v mycí stanici vyloupou z třešní zrnka, které následně fermentují 10 až 12 hodin v čisté vodě. Po dokončení fermentace zrnka promyjí a nechají sušit po několik dní. Po usušení kávu ještě v pergamenu zabalí a převezou do skladu společnosti Greenco, kde kontroloři kvality v laboratoři posuzují jednotlivé šarže. Před exportem kávu odesílají do Budeca, největšího suchého mlýna v Burundi, kde ze zrnek odstraní pergamen a opět ručně zkontrolují každé zrnko, aby zajistili nulové vady.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.