Výběrová káva Burundi NZOVE z polské pražírny Java Coffee je charakteristická tóny borůvek, černého rybízu a lipového medu.
Burundi každý rok čelí změně klimatu, která ovlivňuje množství vyrobené kávy. V letošním roce dosáhla sklizeň kávy v Burundi nejnižší úrovně za posledních dvacet let. To má obrovský dopad na životy lidí a fungování země, kde příjem z kávy činí 70% hodnoty. Tato zrna pocházejí ze severní části provincie Kayanza, která je známá svou malebnou krajinou. Hornatý terén a úrodná půda podporují pěstování kávy. Mlýn Nzowe sdružuje více než 3286 menších producentů, z nichž 22% tvoří ženy, které velmi tvrdě pracují. Často je doprovází dítě v závěsu na zádech. Káva se sklízí výhradně ručně. Sušení kávy trvá 20 - 30 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách, je potřeba aby dosáhla vhodné úrovně vlhkosti, což je 10 - 11%.
- Producent: Long Miles Coffee Project, Ben & Kristy Carlson
- Farma: Nzove
- Oblast: Kayanza
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1672 m n.m.
- Odrůda: Bourbon