Výběrová káva Burundi MUTANA z finské pražírny Good Life Coffee je charakteristická tóny citrusů a čaje.
Burundi je opravdu velkou zemí, pokud jde o lahodnou kávu, a tato káva pocházející z projektu Long Miles Coffee Project a jejich práce v mycí stanici Heza není výjimkou.
Mutana, která se nachází na východním okraji ekologicky bohatého lesa Kibira, je domovem 858 drobných zemědělců, kteří dodávají své třešně do mycí stanice Heza patřící společnosti Long Miles Coffee. Plně promyté třešně se nejprve ručně roztřídí a poté se plavou, aby se odstranily méně husté třešně. Po odkalení prochází pergamen počáteční 12-hodinovou suchou fermentací, po níž následuje 24-hodinová mokrá fermentace. Tato dvojitá fermentace pomáhá zesílit sladkost a čistotu kávy, než se pergamen promyje přírodní pramenitou vodou v kanálech, které pomáhají třídit podle hustoty, a nakonec se namáčí 4 až 6 hodin. Předsušení probíhá na krytých stolech po dobu až dvou dnů a umožňuje další kontrolu a odstranění vadných zrn z lotu. Poté se pergamen přesune na africké vyvýšené postele na 16 až 20 dní, dokud se nedosáhne optimální vlhkosti kolem 10,5 %.
V rámci své snahy o zlepšení kvality kávy v oblastech, kde působí, zaměstnává společnost Long Miles skupinu místních obyvatel, které se přezdívá Coffee Scouts. V Mutaně je tímto skautem Oswald, který pracuje po boku místních drobných pěstitelů, učí je osvědčeným postupům a předává jim znalosti umožňující farmářům maximálně využít jejich půdu.
- Farmáři: 858 drobných pěstitelů
- Oblast: Mutana
- Nadmořská výška: 2100 - 2200 m n. m.