Výběrová káva Burundi MASHA ze švédské pražírny Muttley & Jack's je charakteristická tóny ibišku, třešní a rozmarýnu.
Zpracovatelská stanice Masha byla založena v roce 1989, nese stejné jméno jako podhorský kopec, na kterém stojí. Většina farmářů, kteří dodávají třešně do stanice Masha, jsou samozásobitelé. Zemědělci své stromy prokládají potravinářskými plodinami a dalšími plodinami určenými k prodeji, aby uživili a podpořili své rodiny. Navzdory všudypřítomnosti pěstování kávy v Burundi má každý drobný pěstitel relativně malou úrodu. Průměrný drobný zemědělec má přibližně 250 stromků, obvykle na svých dvorech. Každý strom dává v průměru 1,5 kg třešní, takže průměrný producent prodá ročně asi 200-300 kg třešní.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ.
- Producent: Masha Washing Station
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.