Výběrová káva Burundi KIBINGO ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická kořeněnými tóny, sušeným ovocem a sladkostí třtinového cukru.
Zpracovatelská stanice Kibingo sdružuje 3,515 drobných zemědělců z regionu. Každý pěstitel přiveze na stanici v průměru 250 kg třešní ročně. V Kibingu vědí, že základem každé dobré výběrové kávy jsou dokonale zralé a červené třešně, a proto učí farmáře, jak sbírat a dodávat pouze takové třešně. Po odevzdání sklizně jsou zemědělci vyplaceni a péči o třešně přebírá stanice Kibingo.
Před několika týdny od nich pražírna Coffeein zkoušela kávu zpracovanou mokrou anaerobní fermentací, doufám, že jste ji mohli ochutnat. Tohle je úplně stejná káva ze stejné zpracovatelské stanice ale je zpracovaná suchou metodou. Co to znamená? Zcela jiná chuť kávy v šálku. Káva má silnější tělo, je sladší a připomíná sušené ovoce.
Kávovníky Red Bourbon se pěstují v oblasti Kayanza na vulkanické půdě v nadmořské výšce 1700-1900 m. Kávové třešně se zpracovávají různými metody a poté se suší na přímém slunci. Ruční sklizeň a třídění 2021.
- Zpracovatelská stanice: Kibingo
- Farmáři: drobní farmáři z regiónu
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.
- Půda: vulkanická, bohatá na živiny