Netradičně květinová Brazílie z dílny pražírny Meron Roasters, vás uchvátí lehkými květinovými tóny. Můžete zapomenout na typické čokoládové brazilské kávičky. Tato medově zpracovaná zrnka vás v šálku překvapí jemností fialek, svěžestí limonády Fanta a červených hroznů. Kombinace, která je na letní dny jako stvořená.
Od roku 1988 produkují Vinhal Cafes vysoce kvalitní kávu v srdci státu Minas Gerais, v brazilské oblasti Cerrado Mineiro. Během této cesty zdokonalili svou práci tím, že přijali nejlepší postupy udržitelnosti, respektovali lidi a životní prostředí. Je to rodinný podnik a všichni zúčastnění jsou do kávy zapálení. S velkou pečlivostí a na základě inovativní řemeslné výroby dělají vše pro to, aby jejich kávy vynikly na domácím i mezinárodním trhu, a jsou velmi hrdí na všechna ocenění, která již získali v nejvýznamnějších brazilských soutěžích kvality.
Není bezkonkurenčně většího světového vývozce kávy, než je Brazílie. Díky specifickému tvaru jihovýchodních vysočin, kde se káva pěstuje, nabízejících plno náhorních plošin, říms a stolových hor, si mohla Brazílie dovolit rozvoj mechanizovaného pěstování na velkých plantážích, věc často nemožná pro jiné státy, kde jsou farmy umístěné na strmých úbočích divokých hor, kam se žádná těžká technika nedostane. A není šampionem jen ve vysokém počtu vyvezených pytlů kávy, Campinský zemědělský institut státu São Paulo stojí i za vyšlechtěním téměř 150 nových odrůd kávovníků včetně takových hvězd jako Yellow a Red Bourbon, Mundo Nuovo, Caturra a Catuaí.
Při použití metody honey se spotřebuje jen minimální množství vody díky tomu, že jsou kávy po sklizni bez promytí rovnou oloupány a odloženy k sušení. Dle množství dužiny zbylé na zrnku (a tím i délky fermentace) se tato metoda ještě rozlišuje na black, red, gold, yellow a white od nejvíc dužinatých po téměř holé. Honey metoda je velmi oblíbená ve Střední Americe, zvláště Kostarice, a dokáže kávy udělat sladké jako med.
- Nadmořská výška: 960–1040 m n.m.