Výběrová káva Brazílie MOCOCA z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny třešní, oříšků a čokolády.
Tuto kávu zpracovala společnost FAF - Fazenda Ambiental Fortaleza a pěstovali ji farmáři z údolí Alto Alegre v brazilské Mococe. Farmáři zde vyrábějí výbornou kávu udržitelným a inovativním způsobem. FAF patří rodině Barretto od roku 1850. V roce 2001 zdědila farmu Silvia Barretto spolu se svým manželem Marcosem Crocem. Společně začali přeměňovat tradiční farmu se 150 farmáři na farmu svých snů. Silviin velký zájem o přirozený a organický životní styl pomohl formovat cestu FAF. Když zdědili farmu, jejich snem a posláním bylo přeměnit farmu na udržitelné podnikání, které při výrobě vysoce kvalitní kávy zohledňuje životní prostředí.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1200 m.n.m.
- Sběr: červen 2021
- Producent: drobní farmáři z Mococa