Brazilka na espresso jak ji neznáte! To jsou zrnka z proslulé brazilské oblasti Minas Gerais, která vás v chuti nadchnou svými jedinečnými tóny po sladkém nugátu v kombinaci se šťavnatými mandarinkami a lahodným karamelem. Výsledná chuť je tak plně vyvážená: s příjemnou kyselinkou a harmonickou sladkostí, díky čemuž si svůj vytoužený šálek espressa užijete zkrátka se vším všudy.
Nákupčí zelených zrnek, se kterým Square Mile spolupracuje, jménem Jamie Isetts, začal také navazovat kontakt s pražírnami a kavárnami v pěstitelských zemích. V roce 2021 se spojil s Julianou Ganan, pražičkou, pedagožkou a kávovou novinářkou, která rovněž působí ve své pražírně "Tocaya" ve státě Minas Gerais. Poté, co Jamie seznámila družstvo Cocarive z regionu Mantiqueira de Minas, navázala s ním pražírna Square Mile trvalý vztah! Hugo Ferreira, který stojí za vypěstováním přímo těchto zrnek na jedné z jejich členských farem, Granja São Francisco, přináší šarži, která prostě nezklamala. Hedvábné tělo, vanilka a jemné ovocné tóny (představte si čerstvou guavu a klementinku) dělají z této kávy vynikající příklad naturálně zpracovaných káv z této oblasti.
Káva je zpracována nejstarší metodou zpracování - naturální. Tato metoda podpoří chuť, sladkost a šťavnatost. Kávové třešně se před sušením na sušícím lůžku omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiní plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se zrna mechanicky očistí od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.
- Nadmořská výška: 900 - 1.300 m n. m.