Tato káva je ideální pro milovníky sladkých chutí v šálku. Brazílie FAZENDA FLORESTA si vás jednoduše získá, proto neváhejte a vyzkoušejte ji co nejdříve. Po upražení ve slovenské pražírně Diamond's Roastery se kávová zrna představují chutí a vůní mléčné čokolády, horalky a sušeného ovoce.
Tato Brazílie byla vypěstována na farmě Floresta, která se nachází v jižní části státu Minas Gerais. Klimatické podmínky na této farmě jsou velmi příznivé. Kvalitu zrn ovlivňuje také hornatá oblast farmy, kde stín okolních stromů prodlužuje dobu zrání kávových třešní.Rodina Guilherme, která je zodpovědná za celý chod farmy, začala s pěstováním kávy v době, kdy byly v regionu založeny první plantáže před více než sto lety. V té době se rodina starala pouze o množství vyprodukované kávy. To se však změnilo s příchodem 21. století, kdy se rozhodli vydat cestou pěstování výběrové kávy. S tímto krokem přišla velká potřeba investic, a to jak do farmy, tak do posklizňových procesů. V současné době probíhá veškeré zpracování kávových třešní na farmě.
Zajímavý je suchý (naturální) způsob zpracování několika smíšených odrůd. Ručně sbírané třešně se zpracovávají ještě týž den. Poté se zrna suší nejméně 40 dní na betonovém podkladu, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již třesně oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Naturální metoda přináší v šálku plné hutné tělo a sladkost zralého ovoce a pralinek. Zároveň je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje jen malé množství vody.
- Nadmořská výška: 1280 m n. m.
- Sklizeň: červen 2022