Parádně sladká anaerobní Brazílie od The Barn vás určitě dostane. Má krásně hutné a krémové tělo a v chuti najdete čokoládu a vanilku. Prostě parádní sladká kávička vhodná na filtrovanou kávu a díky své lahodné chuti je vhodná na každodenní pití.
Daterra je nejznámější pro své exkluzivní nanoloty a špičkový výzkum kávy v Brazílii. Před čtyřmi lety nám dali pozemek o rozloze 0,5 hektaru rostlin Aramosa k provádění experimentů se zpracováním ke zlepšení kvality v Brazílii. Naším hlavním cílem bylo najít nejlepší způsob výroby honey kávy – něco, co v Brazílii vidíme jen zřídka. Pozvali jsme naši odbornou kamarádku Marjorie Canjura z kávy Belco jako poradkyni. Vedla honey projekty s našimi partnerskými farmami v Etiopii, Keni a Střední Americe se skvělými výsledky.
Odrůda Aramosa patří mezi vzácnější odrůdy. Jejich hladina kofeinu je přirozeně o 50 % nižší než u ostatních. To dělá rostlinu zranitelnější. Vyžaduje hodně péče a výsledek stojí za to. Káva přirozeně obsahuje méně než polovinu kofeinu oproti běžným zrnkům arabiky. Bez kompromisů na těle kávy nebo její chuti je to přirozený způsob, který vám umožní buď vypít více kávy za den, nebo ti, kteří jsou citliví na kofein, mají šanci si kávu lépe vychutnat.
- Nadmořská výška: 1173 m n. m.