Brazílie CRUZ ALTA

od The Barn

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Minas Gerais
Odrůda
Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Karamel, Pomeranč
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Slaďoučká káva vhodná na přípravu mléčných nápojů! To je přímo tato Brazilka od oblíbené berlínské pražírny The Barn. Rádi si vychutnáváte svá capuccina či lattéčka a hledáte vyvážené kafíčko, které by v těchto nápojích přeci jen vyniklo? Našli jste ho! Tahle lahodná zrnka přináší svěží chuť zralého pomeranče a sladkého karamelu. Ve výsledném šálku se tak můžete těšit na smetanovou konzistenci s nasládlým finišem. 

Farma Cruz Alta se nachází v Ibiraci v regionu Alta Mogiana, který je proslulý svou tradicí pěstování kávy. Káva se zde pěstuje již 75 let, a to napříč generacemi Enisona Lopese Ferreiry a jeho dětí. Jejich vášeň pro kávu se snoubí s jejich závazkem k udržitelným postupům, které podporují vysoce kvalitní hospodaření a ochranu životního prostředí. Od větrolamů přes zalesňování, agrolesnické systémy až po ochranu pramenů a přírodních rezervací - ve snaze vytvořit regenerativní kávovou kulturu nenechali kámen na kameni. Jejich hlavním cílem je vytvořit model udržitelného pěstování kávy, který je škálovatelný a zároveň zachovává nejlepší kvalitu v celém procesu produkce. Usilují o dokonalost od úrody až po šálek a stejně si cení svých spolupracovníků i rodinných příslušníků. Jejich vizí do budoucna je stát se vzorem udržitelného pěstování kávy nejen v Brazílii, ale na celém světě.

Brazílie je domovem naturální metody zpracování kávy. Přímo tato zrnka byla zpracována její modifikovanou verzí - Pulped Natural. Tato metoda se zde začala používat zhruba před dvaceti lety. Při tomto procesu se z kávové třešně mechanicky odstraní slupka, přičemž ovocný sliz zůstává po celou dobu sušení neporušený. Kávové třešně se suší na slunci na vyvýšeném sušícím lůžku nebo na terase. Zpracování "Pulped Natural" je prostředním stupněm mezi suchým a promytým zpracováním, přičemž vykazuje vlastnosti obou metod. I když vyžaduje více času na zpracování a spotřebuje více vody než přírodní zpracování, může přinést kvalitnější šálek, který zvýrazní přirozenou sladkost a aromatické látky kávy.

  • Nadmořská výška: 1.300 - 1.450 m n. m.
  • Farma: Cruz Alta

Další kávy od The Barn

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice