Oslaďte si den touto kávou z Brazílie od slovenské pražírny Coffeein, která byla zpracovaná metodou anaerobní fermentace. V chuti této kávy očekávejte explozi sladkého aroma třtinového cukru a karamelu, doplněné o plnou ořechovou dochuť. Vyzkoušejte i vy tuto netradiční brazilskou kávu!
Farma Jaguara, z níž tato káva pochází, má rozlohu 90 hektarů a nachází se v brazilském regionu Minas Gerais. Farmu založil v roce 2001 Antonio Wandera se svými přáteli. V roce 2013 zdědil farmu po svém otci André Luiz, který se spolu se svou ženou Natalií rozhodl investovat do udržitelných technik a využívat při pěstování kávovníků co nejvíce přírodních zdrojů. Za posledních 6 let se jim díky zvýšení biologické rozmanitosti na farmě podařilo snížit používání agrochemikálií o 80 %. Rozhodli se také začít pěstovat odrůdu Arara, což je velmi odolná odrůda Arabiky. Tato odrůda je v Brazílii stále oblíbenější díky své vysoké kvalitě a odolnosti vůči typickým chorobám. Třešně Arara dozrávají pomaleji než jiné odrůdy, a proto absorbují více minerálních látek z půdy, což jim dodává bohatý chuťový profil.
Tato káva podléhá 48hodinové anaerobní fermentaci, která zdůrazňuje její jedinečné chuťové charakteristiky. Po fermentaci se káva suší 21 dní na afrických postelích a následně ještě 15 dní v dřevěných sudech. Metoda zpracování přispívá k intenzivnímu a vyváženému profilu s dominantními sladkými tóny. Šálek této kávy je tak nejenom výsledkem pečlivé práce farmáře a jeho respektu k přírodě, ale také důkazem, že inovativní přístupy ve zpracování mohou vést k výjimečným chuťovým zážitkům.
- Nadmořská výška: 1100 m n. m.