Rafael je velký experimentátor, kombinuje různé fermentace a dosahuje tak exkluzivních kávových mikrolotů z jinak běžně pěstovaných odrůd. Chutě, které tato Brazílie od Beansmith.s nabízí, jsou opravdu výjimečné a různorodé. Těšit se můžete na sladký a hutný šálek s tóny kokosu, lesních jahod a závěrem po skořici.
Majitel farem Fazenda Estrela a Fazenda Recanto, Rafael Vinhal je nejstarší syn Alfonsa a Marcélie, který odstartoval třetí generaci farmářů. Rafael je odpovědný za komerční rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy předtím neexportoval přímo a nyní je to jeden z jeho hlavních projektů. Brazílie totiž funguje hlavně na bázi kávového monopolu a výkupních kooperativ, přímý obchod je tady zatím novinkou. Rafael patří do generace farmářů, která se zajímá, kam jejich káva doputuje, které pražírny s jejich kávou pracují a jaký je konečný produkt jejich několikaměsíční dřiny.
V roce 2007 se začali Vinhalovi věnovat pěstování výběrové kávy a od tohoto roku se víc soustředí na kvalitu a certifikaci kávy. Aktuálně pěstují kávu na farmách Fazenda Estrela a Fazenda Recanto, dvou nemovitostech v Serra do Salitre v oblasti Cerrado Mineiro. V průběhu let získali certifikaci Rainforest Alliance, 4C a Certifica Minas a přijali ty nejlepší postupy v souladu se zásadami udržitelnosti, respektu k lidem a životnímu prostředí. A co o sobě říkají Vinhalovi? „Jsme rodinný podnik a každý, kdo pro nás pracuje, kávě naprosto propadl. Také jsme členy brazilské asociace výběrové kávy, BSCA.“
- Nadmořská výška: 980 - 2200 m n. m.