Z hlubin Brazílie vám dánská pražírna La Cabra představuje kávu, která je mnohem více než jen nápojem. BREJINHO je vzácný poklad, jež se pyšní tóny tmavé čokolády, hluboké melasové sladkosti a slaďoučké chuti jahodového bonbonu. Tento exkluzivní chuťový profil ilustruje přístup Orestiny Silvy Reisové ke kvalitě - intenzivní a přirozeně sladký Catuai s bohatými čokoládovými tóny.
Když se vydáte na cestu po stopách tohoto brazilského zlata, dorazíte na farmu Fazenda Brejinho v oblasti Sul de Minas. Zde, v jižní části státu Minas Gerais, Orestina Silva Reisová společně se svým manželem Geraldem a svými dětmi pěstuje kávu již od roku 1975. Po Geraldoově smrti v roce 2002 převzala Orestina plné vedení farmy a uviděla příležitost v rostoucím trhu kávy vysoké kvality. Ačkoliv mnoho velkých producentů v Sul de Minas čelí dopadům klimatických změn a rostoucích nákladů na výrobu, Orestina se rozhodla zdvojnásobit svůj důraz na kvalitu, s cílem zvýšit hodnotu své kávy místo snižování nákladů na výrobu.
Způsob zpracování Brejinha je klasickým naturálním procesem, metoda, která se v Brazílii využívá již generace. Když je tento proces proveden s kontrolou a péčí, může přinést chutě a aroma, které v kávě zpracované mokrým způsobem nenajdete - hluboké ovocné a květinové tóny s těžším tělem a nižší kyselostí. Kávová zrna jsou nejprve pečlivě tříděna a poté rozložena v tenkých vrstvách na vysokých sušících postelích, což umožňuje rovnoměrné sušení díky optimálnímu průtoku vzduchu. Po 2 až 4 týdnech, v závislosti na povětrnostních podmínkách, máte kávu s nezaměnitelným profilem, který nabízí temnou čokoládu, hlubokou melasovou sladkost a nádech jahodového bonbónu.
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.
- Producent: Orestina Reis