Tahle kávička z rumunské pražírny Sloane potěší každého kávomila, který má rád klasické čokoládové espresso. Tato zrnka jsou definicí brazilských káv - plné čokoládovo–oříškové tělo. Sladké tóny podpoří i medový ocásek. Tělo kávičky je plné a silné, hodí se tak i do mléčných nápojů jako jsou cappuccino či latté.
Zrnka pochází z farmy Pedra Grande v regionu Minas Gerais, který je obecně největším producentem výběrové kávy na území Brazílie. Brazílie je jedničkou v produkci káv vhodných na espresso. Nadmořská výška, která je zde poměrně nízká, dodává místním odrůdám arabiky zemitější čokoládový charakter.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Kávičky zpracované touto metodou mají typicky sladší a komplexnější tělo.
- Nadmořská výška: 700–1350 m n. m.