Region Mantiqueira de Minas je v současné době jedním z nejlépe oceňovaných pěstitelských regionů v Brazílii. V roce 2011 Mantiqueira de Minas získal chráněné zeměpisné označení (PGI) a díky své tradici má ve světě pověst pro výrobu vysoce kvalitních káv.
Fazenda byla postavena v roce 1850. Kromě kávovníku Fazenda produkuje hlavně mléko a obilí. Současný manažer farmy je José Nicácio Itagyba de Oliveira. On před pár lety zahájil proces, který vedl k systému ekologického zemědělství. José již před mnoha lety zakázal jakékoliv chemická hnojiva a pesticidy. Kompost vyráběn na farmě poskytuje hnojivo pro rostliny. Hmyz a škůdci jsou potírány tzv. IPM (integrovaná ochrana proti škůdcům). Kávové pole v Ondas da Mantiqueira leží v nadmořské výšce mezi 1000 a 1350 metrů nad mořem v kopcovité oblasti Mantiqueira de Minas. Díky nadmořské výšce a bohaté půdě, kávy z tohoto regionu mají často překvapivé kyselosti zřídka nalezené v brazilských kávach. To je podtržené sklizní a zpracovatelskými technikami na farmě. Sklízí se ručně a pečlivě se vybírají pěkné červené třešně.
Po sklizni, vybrané kávové třešně jsou rozmístěny a sušeny na terasách. Když nejsou příznivé meteorologické podmínky, kávová zrna jdou do sušárny. Když sušené třešně dosáhnou žádané úrovně vlhkosti 12%, káva jde do skladů v Cocarive. Tady odpočívají další dva týdny až měsíc před tím, než se hodnotí podle jejich kvality.