Brazil Fazenda Santa Rosa

od Icástico Caffe

4.5(1x recenze)
Cena: 153Kč
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Icástico Caffe
Krajina
Brazílie
Region
Mantiqueira de Minas
Chuťový profil
Čokoláda, Tropické ovoce
Stupeň pražení
Světlý
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Suché (natural - unwashed)
Popis produktu

Region Mantiqueira de Minas je v současné době jedním z nejlépe oceňovaných pěstitelských regionů v Brazílii. V roce 2011 Mantiqueira de Minas získal chráněné zeměpisné označení (PGI) a díky své tradici má ve světě pověst pro výrobu vysoce kvalitních káv.

Fazenda byla postavena v roce 1850. Kromě kávovníku Fazenda produkuje hlavně mléko a obilí. Současný manažer farmy je José Nicácio Itagyba de Oliveira. On před pár lety zahájil proces, který vedl k systému ekologického zemědělství. José již před mnoha lety zakázal jakékoliv chemická hnojiva a pesticidy. Kompost vyráběn na farmě poskytuje hnojivo pro rostliny. Hmyz a škůdci jsou potírány tzv. IPM (integrovaná ochrana proti škůdcům). Kávové pole v Ondas da Mantiqueira leží v nadmořské výšce mezi 1000 a 1350 metrů nad mořem v kopcovité oblasti Mantiqueira de Minas. Díky nadmořské výšce a bohaté půdě, kávy z tohoto regionu mají často překvapivé kyselosti zřídka nalezené v brazilských kávach. To je podtržené sklizní a zpracovatelskými technikami na farmě. Sklízí se ručně a pečlivě se vybírají pěkné červené třešně.

Po sklizni, vybrané kávové třešně jsou rozmístěny a sušeny na terasách. Když nejsou příznivé meteorologické podmínky, kávová zrna jdou do sušárny. Když sušené třešně dosáhnou žádané úrovně vlhkosti 12%, káva jde do skladů v Cocarive. Tady odpočívají další dva týdny až měsíc před tím, než se hodnotí podle jejich kvality.  

  • Hodnocení (2x)
  • Diskuze
  • Zákazníci také nakoupili
Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
2 z 2 uživatelů
Denis Zelenin ověřený zákazník včera
Hodnocení: Doporučuje produkt
Michal Cuha ověřený zákazník před 2 týdny
Hodnocení: Doporučuje produkt
Dokonalá kombinace s aeropressem a drippem. Experimentoval jsem s kovovým filtrem i s papírovým, ale při tom kovovém vynikla chuť více. Chuťově čokoláda v brazilke nepřekvapila ale ty sladké tóny tomu přidali na dokonalosti.
Celkem dotazů
0
0 odpovědí
merchant
merchant