Vychutnejte si kávu, která přináší dokonalou rovnováhu chutí. Tato vynikající naturálně zpracovaná káva z Brazílie od pražírny Coffeelab je důkazem, že vyváženost je klíčem k dokonalému kávovému zážitku. Oslňte své smysly kombinací sladkého karamelu a ořechů společně s ovocným a acidním citronem, které se prolínají v každém doušku.
Farma Chapadão de Ferro se nachází asi 15 kilometrů východně od města Patrocinio ve státě Minas Gerais. Jedná se o soubor statků, farem a plantáží, které jsou svým způsobem jedinečné. Půda je zde plná živin a bohatá na vzácné minerály, podmínky pro zemědělství jsou zde neobvyklé a nepodobají se podmínkám jinde v Brazílii, a to proto, že všechna pole leží v kráteru spící sopky! Farmu provozuje Ruvaldo Delarisse a přesný překlad názvu farmy Chapadão de Ferro znamená "Železná plošina", což je malá narážka na příznivou půdu, na které pěstuje sortiment vysoce kvalitní kávy. V posledních dvou letech získaly loty z jeho farmy status Cup of Excellence (8. místo v roce 2015 a 17. místo v roce 2014), tak kvalitní je jeho práce.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.