Milovníci espressa, pozor! Rusty Nails přichází s naturální Brazílií. Krásně krémová a sladká káva, která v sobě schovává chuť sušeného ovoce, máslových sušenek a vše je krásně doplněno javorovým sirupem. Je vhodná nejen na samostatné espresso, ale skvěle se hodí i do mléčných nápojů.
Na farmě se kávy pěstují ve výškách pouhých 500 až 1000 metrů nad mořem. Zimy mohou být velmi chladné a průměrné teploty jsou nižší, což významně prodlužuje proces zrání. To znamená sladkost, která je velmi žádoucí. Luizovi a José Antoniovi trvalo roky tvrdé práce a odhodlání prolomit paradigmata v tomto odvětví a dokázat, že při správných zemědělských postupech a protokolech kontroly kvality, spoustě výzkumů a experimentů lze za výjimečných podmínek vypěstovat vynikající kávu. Káva z této oblasti vyniká svým plným krémovým tělem s typickými tóny ořechů a čokolády, které se projevují jak ve vůni, tak v chuti. Sladkost zde výrazně převyšuje nad aciditou a hořkostí.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.