JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Nikaragujskou kávu, pražíme pro přípravu pákového espressa. Abychom z kávy dostali to nejlepší, co nám skrývá, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. Nápoj by měl mít objem 30ml (+/- 5ml) a délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 23 až 33 sekundy, pod stálým tlakem 9 barů. V případě, že chuť výsledné kávy bude příliš kyselá, upravte hrubost mletí na jemnější způsob, aby se vám zkrátil čas extrakce. V případě přílišné hořkosti "štiplavého ocasu" hrubost mletí naopak zvyšte, aby se čas extrakce prodloužil.
ZAJÍMAVOSTI
Aroma této kávy před přípravou se vyznačuje sladkostí; rozpoznatelné jsou jemné čokoládové tóny, vůně tmavého medu a tmavého chleba. Po připravení se objeví aroma mléčné čokolády, tmavého sladu i hnědého cukru. U této kávy je nejdůležitější její tělo, vyváženost, zářivost a dominance mléčné čokolády.