Výběrová směs Kolumbie ANSERMA SIRACUSA z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická tóny třešní, papáji, sušených švestek, melasy a hořké čokolády.
Anserma se nachází na západě u oblasti Caldas. Je to zemědělské centrum, kde pěstování kávy zaujímá významné místo. Družstvo zahájilo činnost v roce 1967. Členové družstva nashromáždili rozsáhlé znalosti a zkušenosti s výrobou a prodejem kávy díky podpoře Národní federace pěstitelů kávy v Kolumbii a Departementálního výboru pěstitelů kávy v Caldas. Družstvo působí v obcích Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar a Viterbo. Jejím hlavním účelem je prodej kávy a dalších zemědělských produktů, přičemž se také snaží podporovat a zlepšovat ekonomické, sociální, technické a kulturní podmínky členů. Družstvo má 2 083 sdružených pěstitelů kávy, kteří pěstují kávu vynikající kvality s nasazením a vášní. Kromě kávy pěstují také plodiny jako cukrová třtina a banány.
Vzhledem k tomu, že výrobci stále více zvažují vliv fermentace na kvalitu a profil své kávy, přijímají do svého repertoáru různé a zajímavé techniky, aby ozvláštnili svou nabídku. Jednou z metod, která se stává populárnější, je fermentace kávy v kontrolovaném anaerobním prostředí, což znamená, že káva je po část fermentačního procesu uchovávána v nádobě bez přítomnosti kyslíku. U této šarže prošly celé třešně anaerobní fermentací v uzavřených sudech po dobu 96 hodin. Po fermentaci, zpracování kávy, se celé třešně suší v sušícím boxu při teplotě 35-40 stupňů po dobu 100-120 hodin.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Cuppingové skóre: 88,75