Gardelli Coffee

4.4 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.4 / 5
Doporučuje
88%
157 z 179 uživatelů
Kirill ověřený zákazník Zobrazit originál dnes
Nedoporučuje produkt
Drsné na espresso, příliš pražené na filtr
Roman Engler Zobrazit originál středa
Nedoporučuje produkt
Majitel je násilník
Filip ověřený zákazník pondělí
Nedoporučuje produkt
1000 lidí / 1000 chutí
Studenější chutná lépe…
Zkusím si s tím ještě zaexperimentovat…
Při každém doušku mě praštila chuť něčeho, co opravdu není pro mě… asi zůstane v šuplíku velmi dlouho…
Recept
Metoda přípravy: V60 - plast / keramika
Káva (g): 17,5 a 14,5
Voda (g): 333 / 250
Teplota vody: 97 / 95
Mlýnek (nastavení): C3 - 15 / 13 clicků
Proces:
Vlasta Tichá ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Lahodná, sametová, plná chuť
Řekla bych takový univerzální (což ale myslím v tom nejlepším smyslu slova) model, který bude chutnat jak příznivcům ovocných tónů, tak zastáncům kávové klasiky
Příprava V60 - paráda
Miro před 2 týdny
Doporučuje produkt
Tomáš Bláha ověřený zákazník 26. Březen
Doporučuje produkt
Velmi příjemné aroma, nemohu říci, že bych se s takto zajímavou kávou v poslední době setkal.
Dramaticky odlišné
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 325
Teplota vody: 93,5
Mlýnek (nastavení): Comandante 23
Proces: Nejlepších výsledků jsem dosáhl při experimentaci s časem a četností zalití, káva chutnala výborně při jednotném zalití po rozkvětu, ale také při zalévání po 70g vody. Výsledná dekantovaná káva byla vždy příjemným zážitkem. Tohle vás bude bavit!
Lada Š ověřený zákazník 15. Březen
Doporučuje produkt
Zuzana ověřený zákazník 8. Březen
Doporučuje produkt
překvapivá káva
v každém doušku jiná chuť, která se mění s teplotou kávy
baví mě a chutná mi
Recept
Metoda přípravy: zkoušeno na chemex, aeropres, V60 - všechny super
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Katerina ověřený zákazník 26. Únor
Doporučuje produkt
Jiří ověřený zákazník 25. Únor
Doporučuje produkt
ovocná, vyvážená
Recept
Metoda přípravy: Hario Mugen 02 + Hario V60 02 filtr bělený
Káva (g): 10g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 100°C (ale z goose neck konvice, takže tak 97°C max)
Mlýnek (nastavení): Fellow Ode V1.1 + SSP Brew Burrs @ hrubost 1,2 - 2 jemné mletí
Proces: Upozorňuji, že to nebude fungovat pokud nemáte mlýnek co mele dobře na filtr a současně jemně.

Předehřát Mugen sám o sobě, tak 2x horkou vodou, povrch by měl mít aspoň 50°C. Vložit filtr, nasypat mletou kávu, případně provést trošku WDT. Zalít opravdu horkou vodou - 70g , barva bloomu by měla být světle kávová, ne bílá, ne tmavší. Počkat dokud to neproteče, cca 45s. Dolít zbytek vody. Počkat až to překape (cca 3-5 minut celkový čas). Počkat dokud káva nemá 55°C a vypít, dobrou chuť!

Používám vodu co je upravená na pH 6.5, ppm netuším, poměr přibližně 31 mg/L Ca a 8 mg/L Mg, plus cca 10mg/L NaHCO3. Nejdůležitější je to pH.